Baletti-Ville hioo nyt Condon ja Postitalon koreografiaa

Kalustettuja asuntoja ja projektimajoitusta järjestävän Condo Group Oy:n pieni, mutta pippurinen työporukka on saanut uuden vahvistuksen, joka tuo energisyyttä ja kansainvälisyyttä yrityksen henkilöstörosteriin. Ja tanssitaitoa.

Condon ja Varkauden Vanhan Postitalon projektikoordinaattorina on syyskuussa aloittanut balettitanssija- ja koreografi Ville Valkonen, 32.

Valkonen on Japanin ja Tokion vuosien jälkeen kotiutunut Varkauteen ja laajentaa estradinsa balettilavoilta majoitusbisnekseen. Mitään plie’tä tai muita balettitanssi liikkeitä ei Condossa opetella, mutta Valkonen tuo yritykseen muita oppeja balettimaailmasta ja tapahtumatuotannosta.

Valkosen tehtävänä on varmistaa, että kaikki, mitä Condossa tai Postitalolla tehdään, on laadukasta. Olipa kyse myynnistä, asuntojen kalustamisesta tai ihan Postitalon siisteydestä.

– Tarkoitus on helpottaa myynnin ja toimiston tehtäviä. Autan koordinoimaan Condon asuntohankkeita. Samalla, kun etsin kohteita, niin autan myyntiä löytämään asiakkaalle sopivia asuntoja. Tavoite on priorisoida asiakkuudet, jotta voidaan ennakoida ja tietää aiempaa paremmin, minne ollaan menossa kalustamaan asuntoja.

Valkonen on kuuluttanut laadun perään myös baletissa ja erilaisten tapahtumien organisoijana. Häntä on pidetty balettipiireissä hieman outona lintunakin, miehenä, joka yhdistää taidetta ja bisnestä.

– Eli mitä tehdään, niin tehdään kunnolla. Mutta toki liiallisia riskejä vältellen. Näin tehdään jatkossa Condossakin. Suunnitelmallisuudella säästetään aikaa ja saadaan laatua. Nyt on menty vähän kädestä suuhun. Kun tehdään vähemmän, mutta laadukkaammin, niin se tuottaa enemmän, kiteyttää Valkonen filosofiansa.

Postitalo ja työväentalo kuntoon

Myös automaattihotelli Vanhan Postitalon kohdalla Valkonen aikoo pistää perusasiat kuntoon. Kaikki lähtee siisteydestä. Kun perustat ovat kunnossa, niin sen päälle on hyvä rakentaa esimerkiksi seminaareja ja tapahtumia.

– Oli hienoa kuulla, että Postitalo oli kesällä lähes täynnä. Nyt pitää miettiä, onko esimerkiksi perhehuoneen hinta kohdillaan helmikuussa, jolloin talo on enemmän tyhjänä. Pitää katsoa, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät. Postitalo pistetään nyt ns. vimpan päälle, lupaa Valkonen.

Uudessa kotikaupungissaan Varkaudessa tanssija-koreografi Valkonen on myös pistänyt tuulemaan. Hän osti Lehtoniemen vanhan työväentalon, josta on lähivuosina tarkoitus remontoida täysiverinen artistien residenssi ja työskentelytila.

Valkosen vaimo on muuttamassa myös Japanista Suomeen ja Varkauteen, jossa pariskunta aikoo näillä näkymin viettää vuosia. Ville itse aikoo Condon töiden ja työväentalon remontin rinnalla tehdä pienimuotoista balettikoulutusta Japanin suuntaan. Leipätyö on kuitenkin nyt Condo Groupissa.

Immonen ei pue sukkahousuja

Condon toimitusjohtaja Janne Immonen on tyytyväinen, että yrityksen riveihin saatiin kansainvälinen taitaja, jolla on tekemiseen intohimoa ja kokemusta myös tapahtumatuotannosta.

Immonen ei aio vaihtaa Rock Your Day -lippistään balettitanssijan sukkahousuihin, mutta odottaa muutoin uudelta kaverilta paljon.

Condon ja Vanhan Postitalon prosesseja saatiin hiomaan ammattimies, joka voi tuoda yrityksen liikeisiin uutta ryhtiä. Ja Postitalohan on sopiva paikka järjestää konferensseja ja muita tapahtumia.

Ville on baletin ammattilainen

Ville Valkonen on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2007. Valmistumisensa jälkeen hän on tanssinut esimerkiksi Viron Kansallisbaletissa, Suomen Kansallisbaletissa sekä Englannissa ja Saksassa lukuisissa eri teattereissa.

Valkonen on tehnyt lukuisia koreografioita Ballet Finlandille, Suomen Kansallisbaletille sekä Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokselle. Hän on tanssinut Ballet Finlandin kanssa vuodesta 2013 lähtien. Ballet Finlandin taiteellisena johtajana hän toimi lähes viisi vuotta.

Hänen käsialaansa oli myös Suomen menestynein tanssityöpaja. Kansallisbaletin ja Ballet Finlandin työpajassa on koululaisille esitelty tanssin mahdollisuuksia ja rikottu ennakkoluuloja.

Lisätietoja: Condo Group Oy, projektikoordinaattori Ville Valkonen 045 7820 0906, toimitusjohtaja Janne Immonen 040 1259 291.