Vanhasta Postitalosta piparkakkutalokilpailu

Varkauden Vanha Postitalo haluaa omalta osaltaan tuoda joulun makua ja tunnelmaa paikkakunnalle järjestämällä kaikille avoimen piparkakkutalokilpailun.

Piparkakkutalokilpailun aiheena on tietysti itse Vanha Postitalo, jonka toivotaan innoittavan piparkakkutaiteilijoita tekemään jouluisia versioita historiallisesta rakennuksesta.

Kilpailun ykkössijan palkintona on 100 euron lahjakortti Kauppakadulla toimivaan varkautelaiseen sisustus- ja vaateyritykseen Iituliinaan. Lahjakortin lisäksi luvassa on joulukori, jollainen annetaan myös kunniapalkinnon saajalle.

Piparkakkutaloja voi alkaa rakennella välittömästi. Kilpailu ratkeaa 18. joulukuuta, jolloin Vanhalla Postitalolla on avointen ovien tapahtuma. Tarjolla kävijöille ja piparkakkutalojen ihastelijoille on glögiä ja tietenkin piparia.

Piparkakun tuoksuinen joulutapahtuma alkaa Vanhalla Postitalolla klo 12, jolloin taideteoksia voi tuoda näytille. Klo 14 kilpailun järjestäjän edustaja valitsee palkinnon saajat. Tapahtuma päättyy Postitalon joulutervehdykseen.

– Tapahtuman aikana voi tutustua piparkakkutaloihin ja Postitalon historiaan sen nykyisessä hotellimiljöössä, kertoo projektikoordinaattori Ville Valkonen.

Kaikki kilpailuun osallistuvat piparkakkutalot ovat jouluviikon 19.-26. joulukuuta näytillä Kauppakatu 20:n liiketilan näyteikkunassa.

Varkauden Vanha Postitalo sijaitsee Wahlinkatu 8:ssa. Rakennus toimii nykyisin Condo Group Oy:n hallinnoimana automaattihotellina.

– Käy katsomassa Vanhaa Postitaloa ja tee siitä oma piparkakkutalo. Kilpailuun ovat tervetulleita kaikki varkautelaiset piparkakkutaiteilijat, kannustaa Valkonen.

Alun perin Postitalon rakennus on toiminut nimensä mukaan Varkauden ensimmäisenä postitalona. 1930-luvulla rakennettu talo on vuosikymmenten aikana tullut tutuksi muun muassa musiikkiopistona. Viime vuodet rakennus on ollut hotellina.